Om My Green Garden

My Green Garden – Skapandet av en trädgård.
Företaget erbjuder utbildningar inom trädgårdsdesign, arkitektkonsultationer och rådgivning.

Allt startade för drygt tio år sedan med en vanlig, tråkig villaträdgård där vi ville skapa vårt privata paradis, grönt och insynsskyddat från omvärlden. 

Att lämna en liten men häckomgärdad, väl planerad, frodig trädgård som vi byggt upp i Skåne och ta sig an en gräsmatta som kändes som en mindre fotbollsplan med full insyn var varken roligt eller lätt. Trots mitt yrke som arkitekt funderade jag i vilken ände skulle vi sätta igång. Jag hade ritat många byggnader med fokus på omgivningen samt villor med tillhörande trädgårdar och här krävdes en plan för både lång och kort sikt. Som arkitekt tänker jag lätt i golv, väggar och tak men jag menar att alla kan utveckla sin rumsliga förmåga. Kopplingen mellan ute och inne är en avgörande för hur en trädgård upplevs. 

Idén föddes att fler skulle kunna ta del av vad man kan åstadkomma med viss baskunskap. Tanken om en online-utbildning i trädgårdsplanering tog fart. Visst vore det väl härligt om fler kunde skapa sina egna gröna paradis. Tänk att kunna vara hemma på sommaren och njuta av sin egen trädgård med allt vad den kan erbjuda!

Som komplement till online-kurserna finns också konsultationer samt blogg och Instagramkonto. På både Instagram och bloggen vill jag ge tips och inspiration på saker man lätt kan göra utan att vara varken händig eller ha gröna fingrar. Byggen, plantering, odling och rosor varvas med inspiration och ritningar.

Jeanette Gustafsson-Möller
Arkitekt SAR/MSA

Jeanette Gustafsson-Möller
arkitektVälkommen till att börja
skapa din nya, gröna värld.
Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *