Växter

Små rebellpenséer

Vissa saker är långt ifrån planerade i trädgården. Tänker denna morgon på mina ”höstpenséer”.

Jag köper alltid små söta penséer på våren och fyller alla mina krukor. Det är snabbt, billigt och ger stor effekt. Så småningom ersätts de av andra blommor vartefter sommaren lider. De har då fullgjort sin uppgift och jag är inte ledsen när de byts ut.

Men sedan, när man inte förväntar sig mer blomning generellt för säsongen, händer något.

Det dyker upp små bladrosetter och små dungar av penséer lite var stans. De har alltså frösått sig lite här och var. Jag tycker det är otroligt charmigt och har inte hjärta att rensa bort dem, trots att de ibland hamnar i mina lite mer strikta delar av trädgården. De bjuder på en skirhet som andas vår snarare än robust sensommar/höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *