Bygg, Garden hacks

Stenläggning framför planket med björnbär

Vi ville skapa en sittplats vid planket där vi planterat björnbäret. Tänk att sitta där mot det svarta planket tidigt på våren när värmen börjar komma. Man kan visst möblera på gräset men jag ville definiera platsen tydligare. Jag planerade för oregelbunden skiffer då jag inte ville ha platsen för strikt och fyrkantig. Tyvärr hade stenfirman som ligger närmast inte tagit in den lite tunnare, billigare varianten med tjocklek 1-2 cm förra året och att lägga ut den tjockare varianten skulle bli alldeles för dyrt. Det var trots allt bara en idé jag fått och jag var inte helt säker på om det skulle bli fint.

Valet föll på ett oregelbundet mönster av betongpannor med mycket mellanrum. Vi har ju singel i andra delar av trädgården och jag ville knyta ihop känslan. Plattorna mäter 60×60, 40×60 samt 40×40 cm. Med små papperslappar i skala 1:10 pusslade jag ihop ett mönster jag var nöjd med.

Jag rullade först ut markduk på gräsmattan. Sedan lade jag på lite sand så jag kunde få plattorna så jämnt som möjligt. Sedan kånkade jag plattorna på plats. Därefter la jag natursingel i skarvarna. Samma storlek (8-16) som vi har i övrigt i trädgården. (Jag råkade beställa lite för mycket singel en gång men å andra sidan har jag nu att ta av när jag behöver.) Läs om natursingel här.

Oktober 2017

Juli 2018
Den torra sommaren har gått hårt åt gräsmattan men när regnet kommer blir den grön igen.

Mycket nöjd med resultatet och tydligen uppskattar björnbäret också den indirekta värmen den stenlagda ytan ger samtidigt som busken slipper konkurrens av gräset. Inlägg om björnbär Del 1 och Del 2. På eftermiddagarna skuggar päronträdet platsen lite lagom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *