Garden hacks, Växter

Vildvin

Då vi tyckte att det kändes som vi satt på ett podie med utsikt över gatan och fullkomlig insyn ville vi skapa en grön skärm. Vi har en ros av sorten Flammentanz på en annan del av altanen där den växer fint på räcket. Bestämdes att vi skulle fortsätta med samma tema, dvs rosor. Jag funderade länge och väl om jag skulle hålla mig till samma färgskala eller om jag skulle plantera en klätterros med annan färg. Det slutade med att jag valde Flammentanz igen då de på plantskolan menade att en stabilare, kraftigare och friskare ros får man leta efter. Fyra buskar sattes på en sträcka av drygt fem meter. Jag var ändå rädd att de inte skulle täcka in helt och kompletterade därför med två plantor vildvin. Valde sorten Parthenoncissus quinquefolia ”Engelmannii”.

Som så ofta tar man i för mycket. Det hade räckt med tre rosor. Punkt. Nu har vi vackra rosor samt massor av vildvin som i sommar verkligen fått fart.

Det är en härlig känsla när den börjar växa över alla gränser. Allt blir inklätt i grönska men var kommer det att sluta? Jag funderade på att trassla ut och flytta vildvinet men tror att det är en omöjlig uppgift.

Däremot klippte jag av en reva och satte den i vatten. Den är nu redo att plantera. Jag ska bara hitta en plats där det kan komma till sin rätt. Funderar på att bygga något riktigt enkelt med stängsel som den kan täcka in.

Har sett denna fantastiska avgränsning som jag gärna vill återskapa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *