Höns

Höns DEL 2

Det är en avvägning hur stor frihet hönsen tillåts ha i trädgården. Vi har valt att låta dem gå ute på dagarna. Är vi hemma har de tillgång till hela trädgården och är vi borta sätter vi för så de går i en mindre del. Ibland får de också vara i hönsgården men då ser de lite sura ut.

Vi har höns av rasen dvärgkochin och de är varken särskilt rymningsbenägna eller benägna att flyga. Det räcker med ett kompostgaller där vi stänger av. Ibland kommer de på att de vill utforska och då smyger de upp på altanen och tittar lite i blomkrukorna.

De hittar sina favoritställen och vad som avgör är en gåta. De kan välja att sandbada under en torr gran fast vi har en fin liten sandstrand bredvid.

Man kan behöva skydda nyplanterade eller späda växter. Jag upptäckte lite sent att min nyplanterade lavendel inte tog sig. Det fanns en anledning visade det sig. Men jag täckte över den med lite hönsnät och när den väl vuxit till sig var de inte så intresserade längre. Likaså har de ätit upp min frodiga basilika jag alltid har i kruka utomhus över sommaren. Men med tanke på vad man får tillbaka är det dem väl förunnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *